Kuka Sofia?

Olen Sofia Julin, 24-vuotias yksinasuva Tampereelta. Luonteeltani olen määrätietoinen, ahkera ja kunnianhimoinen. Pyrin näkemään haasteet mahdollisuuksina ja pysymään aina positiivisena. Olen yhteistyökykyinen vastuunkantaja, joka syttyy syvällisistä keskusteluista. 

Vapaa-ajalla:

Olen aina harrastanut monipuolisesti liikuntaa, sillä se tuo energiaa ja hyvää oloa elämääni. Tällä hetkellä treenaan aktiivisesti erityisesti ensi kesänä alkavaa asepalvelusta varten. Käyn salilla sekä painoliivilenkkeilemässä. Höntsäilen myös salibandya, sillä olen tiimipelaaja.  

Nautin myös kulttuurista: käyn ystävieni kanssa elokuvissa, teatterissa sekä museoissa. Olen penkkiurheilija, jonka voi löytää Arenalta katsomasta jääkiekkopelejä. Parhaiten rentoudun saunoessa sekä ulkoilemalla perheeni neljän lapinkoiran kanssa.

Arvot:

Arvoiltani edustan erittäin arvoliberaalia ja punavihreää kaupunkilaista, jolle tärkeimmät arvot ovat tasa-arvo ja vapaus. Olen maltillinen keskikentän pelaaja, feministi ja antirasisti. Ajattelen, että asiat, joihin ihminen ei voi itse vaikuttaa, eivät saa määrittää hänen mahdollisuuksiin tavoitella unelmiaan. Lähtökohdat eivät ole kaikille samat, joten yhteiskunnan on luotava jokaiselle mahdollisuuksia rakentaa hyvää elämää. Vapaus puolestaan on arvokkainta, mitä meillä yhteiskuntana ja yksilöinä on. 

Kokemus politiikasta:

Lähdin politiikkaan 13-vuotiaana ja olen kokenut politiikan ammattilainen. Tämän vaalikauden olen työskennellyt eduskunnassa poliittisena avustajana esimerkiksi pääministerille ja varapuhemiehelle. Vaikutan yhteisiin asioihimme Tampereen nuorimpana kaupunginvaltuutettuna, kaupunginhallituksen varajäsenenä sekä maakuntavaltuutettuna. Puheenjohdan SDP:n yksinasuvat-työryhmää. 

Koulutus:

Valmistuin Tampereen klassillisesta lukiosta syksyllä 2017 laudaturin arvosanoin. Koulutukseltani olen hallintotieteiden kandidaatti. Pääaineeni on kunta- ja aluejohtaminen, josta tein kandityön koskien kunnan yhksinäisyystyön mahdollisuuksia. Sivuainekokonaisuudet olen opiskellut julkistaloudesta, yritysjuridiikasta ja vero-oikeudesta sekä työhyvinvoinnista. 

Mitä haluaisit tietää vielä lisää?