Eduskuntavaalit 2019

Teemani

Tasa-arvo

Meidän tulee rakentaa yhdenvertaista ja tasa-arvoista tulevaisuutta. Solidaarista yhteiskuntaa, jossa kaikille luodaan mahdollisimman reilut onnistumisen mahdollisuudet.

Suomi tarvitsee perhevapaauudistuksen, jotta lapsen hankkimisen velvollisuudet jakautuvat tasa-arvoisesti pariskunnan välillä ja naisten asema työmarkkinoilla paranee, mikä parantaa myös palkkatasa-arvoa. Myös subjektiivinen päivähoito-oikeus tulee palauttaa.

Naiset ovat maailman sivuutetuin työvoiman resurssi. Rakenteelliset syyt, jonka vuoksi naisten urakehitys tyssää tai kohtaa lasikaton tulee hävittää.

Meidän jokaisen tulee kyseenalaista totuttuja ajattelutapoja. Tekijät, joihin ihminen ei voi itse vaikuttaa, eivät saa määrittää hänen mahdollisuuksiaan menestyä yhteiskunnassa.

Suvaitsevaisuuden on voitettava pelko ja viha!

Koulutus

Koulutus on aina ollut yksi Suomen menestyksen kulmakivistä, jonka avulla me suomalaiset nuoret olemme saaneet sivistyä ja tavoitella unelmiamme. Samalla Suomi on saanut osaavia tekijöitä.

Seuraavaksi meidän tulee panostaa siihen, että saamme aidosti maksuttoman toisen asteen, turvaamme ammatillisen koulutuksen perusrahoituksen ja nostamme opintotuen paremmalle tasolle. Kenenkään koulutus ei saa jäädä varallisuudesta tai perhetaustasta kiinni. Meillä ei ole varaa menettää yhtäkään lasta tai nuorta, heidän yhtäkään fiksua ajatustaan.

Suomen tulevaisuus on siitä kiinni, kuinka paljon panostamme koulutukseen ja osaamiseen! On tehtävä koulutussatsauksia, ei koulutusleikkauksia.

Meidän nuoremme ovat täynnä potentiaalia ja mahdollisuuksia. Täynnä toivoa ja unelmia – he ansaitsevat vain parasta.

Ympäristö

Luonto ja ympäristö ovat olleet meille suomalaisille aina tärkeitä. Luonto on paikka, jossa voimme rentoutua, kerätä voimia sekä virkistyä ja harrastaa. Millaista elämämme olisikaan ilman puhdasta luontoa ja ympäristöä?

On meidän tehtävämme huolehtia siitä, että myös tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus nauttia luonnosta. On kaikkien etu, mikäli ympäristö ja eläimet voivat hyvin. On ryhdyttävä tekemään rohkeita ilmastotekoja ja tehtävä ilmastopolitiikkaa, joka turvaa tämän kaiken myös tulevaisuudessa.

Meillä ei ole toista planeettaa, joten pelastetaan tämä yksi ja ainoa!

Nuoret

Nuorten syrjäytyminen ja osattomuus on yksi suurimpia ongelmiamme.

On äärimmäisen tärkeää, että nuoret ovat tiivis osa tätä yhteiskuntaa. Nuoret eivät saa kokea, etteikö heillä olisi merkitystä tai, että he olisivat vähempiarvoisia kuin vanhemmat ihmiset. Tarvitsemme toimenpiteitä, jotta nuoret voisivat voida hyvin.

Lasten ja nuorten polku kohti aikuisuutta alkaa varhaiskasvatuksesta, minkä vuoksi meidän tulee palauttaa subjektiivinen päivähoito-oikeus ja tehdä varhaiskasvatusuudistus. Koulupäivien tulee olla joustavia ja jokaiselle lapselle ja nuorelle tulee taata oikeus harrastukseen. Toisen asteen maksuttomuutta ja opintotuen nostamista tulee edistää niin, että opiskelijat voivat keskittyä kokopäiväisesti työhönsä, eli opiskeluun.

Vaikka nuoret ovatkin tämän maan tulevaisuus, ennen kaikkea nuoret ovat tässä ja nyt. Sen vuoksi nuoret ansaitsevat vain parasta.

Mikäli haluat lukea tarkemmin teemoistani, vilkaisepa blogiini. Julkaisen siellä vaaleihin saakka noin parin viikon välein mielipidekirjoituksia minulle tärkeistä asioista, kuten nuorten syrjäytymisestä, perhevapaauudistuksesta sekä tasa-arvosta.